
Sağlık Bakanlığı ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, ; Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon’ rehberini güncelleme yapıldı.
Yapılan değişikliklere göre, ; en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde korona geçirmiş kişiler, ; pozitif biriyle temas ettiğinde, ; HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü’ne temaslı olarak kaydedilecek.
Buna göre, en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, ; pozitif biriyle temas ettiğinde, ; HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü’ne temaslı olarak kaydedilecek.
Bu kişiler maske kullanımı, ; sosyal mesafe, hijyen gibi koruyucu önlemlere uyarak ve kendi semptomlarını da takip ederek günlük hayatına devam edebilecek.