GÜNDEM

Hilvan Kaymakamının bu pozuna tepki yağıyor

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ın patates çuvalını maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara verirken fotoğraf çektirmesi büyük yankı uyandırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla (TMO) depolarda çürümeyle karşı karşıya kalan binlerce ton patates ve soğanı çiftçiden alarak, 81 İl Valilikleri aracılığıyla maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtmaya başladı. Bu kapsamda Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de kamyonlar dolusu patatesler, çuvallarla vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Ancak Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ın vatandaşa patates dolusu çuvalı teslim ederken çektirdiği fotoğraf kamuoyunda büyük tepki çekti.

TAYYAR’DAN SERT TEPKİ: HADSİZ

Kaymakam’ı şov yapmakla suçlayan sosyal medya kullanıcıları,  “Verdiği pozu gören tapu dağıtıyor zanneder!” diyerek eleştiride bulundu. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’dan da çok tartışılan fotoğrafa tepki geldi.

Tayyar, yaptığı açıklamada, “Hükümet, salgının tahribatını azaltmak için ihtiyaç sahiplerine patates, soğan ve çeltikten oluşan 2.2 milyon tonluk gıda yardımı yapıyor. Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!” diyerek, Kaymakam Doğan’a sert tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu