SAĞLIK

İl Sağlık Müdürü Gülüm vatandaşları aşı olmaya davet etti

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekiplerine destek veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Siverek’in kırsal mahallelerini ziyaret ederek vatandaşları aşıya ikna ediyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil ekipler, Siverek ilçesine bağlı mahallelerde aşı seferberliği başlattı. Karpuzcu, Kayseri, Gazi, Aşağı Karabahçe, Yukarı Beşyamaç, Eskihan, Bağlık Mahallesi ile merkeze bağlı Kanlıkuyu ve Lengopark mahallelerine giden ekipler, aşı konusunda ön yargıları olan vatandaşları ikna etmek için büyük uğraş verdi.

Sağlıkçıların aşı olmamış ya da eksik aşılı vatandaşları ikna etme çalışmalarına İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm de eşlik etti. Sağlıkçılarla vatandaşın ayağına kadar giden Gülüm, vatandaşlara aşının önemini anlattı.

Aşı çalışmaları sırasında konuşan Gülüm, Şanlıurfa’da aşılama mesaisinin yoğun şekilde sürdüğü bilgisini verdi.

“9 MAHALLEDE AŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”

Gülüm, aşı oranı düşük köyleri ziyaret ettiklerini anlatarak, “Bugün de Siverek’in aşı oranı düşük olan mahallelerindeyiz. 9 mahallede aşı seferberliği başlattık. Özellikle aşı konusunda tereddüdü olan, ön yargılı vatandaşlarımızla görüşmeye çalışıyoruz. Onların yanlış bildikleri bir durum varsa düzeltmeye çalışıyoruz. Şu anda Karpuzcu Mahallesi’ndeyiz ve burada güzel bir aşılama oranı yakaladık” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu