SPOR

Kemal Rüzgar gol kralı oldu

Şanlıurfaspor TFF 2. Lig Beyaz Grubu 2. bitirerek play-off katılmaya hak kazanırken, forvet oyuncusu Kemal Rüzgar ise attığı gollerle kariyerinin en başarılı sezonunu geçirdi. Bu sezon ligde çıktığı 35 maçta 20 kez ağları sarsan Rüzgar, gol kralı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligde normal sezon cumartesi günü oynanan 38. hafta karşılaşmalarının ardından sona erdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Çorumspor şampiyon olurken Şanlıurfaspor ise ligi 2. sırada tamamlayarak üst lig umudunu play-off’a bıraktı.

Sarı yeşilli takım bu sezon fileleri 75 kez havalandırırken, kalesinde ise 25 gol gördü.

GOL KRALLIĞINDA ŞANLIURFASPOR’DAN İLK 3’TE 2 FUTBOLCU

Şanlıurfaspor’da Kemal Rüzgar ise attığı golle hem takımını sırtladı hem de 2. lige damga vurdu.

Başarılı bir sezon geçiren Rüzgar, ligde sezon boyunca çıktığı 35 maçta 20 gol kaydederek, 2. ligde gol kralı oldu.

Rüzgar’ı, 17 gol ile Çorumspor’a transfer olan eski Şanlıurfaspor futbolcusu Sinan Kurumuş  takip etti.

Şanlıurfaspor’un orta saha oyuncu Mert Çapar ve Somaspor’un orta saha oyuncusu Emrecan Bulut ise 15’er golle üçüncülüğü paylaştı.

RÜZGAR’IN KARİYERİ?

Futbolculuk kariyerinde Fortuna Düsseldorf, Bayer Leverkusen takımlarının altyapılarında forma giyen Kemal Rüzgar, Düsseldorfer, Osnerbrück, Viktoria Köln gibi takımlarda boy gösterdikten sonra 2018 yılında Altınordu FutbolKulübü ile sözleşme imzalamıştı. 2 sezon burada oynadıktan sonra Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor ile anlaşmaya varan ve 2.Lig şampiyonluğu yaşayan Rüzgar, son olarak ise Boluspor’da forma giydikten sonra 2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor’un yolunu tuttu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu