GÜNDEM

Kızılkoyun Nekropolü artık akşam da ziyarete açık

Şanlıurfa’da 2 bin yıllık kaya mezarlarının olduğu Kızılkoyun Nekropolü turizmcilerin talebi üzerine akşam da ziyarete açıldı. Aydınlatmasıyla akşamları görsel şölen sunan nekropol artık akşam da turist ağırlayacak.

Şanlıurfa’da turistlerin gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alan Kızılkoyun Nekropolü artık akşamları da ziyaret edilebiliyor. Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Hacı Birsen turizmciler adına, nekropolü’n akşamları da ziyaret edilebilmesi talebini Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e iletti. Turizmcilerin talebini kırmayan Başkan Beyazgül, ilgili makamlara nekropolün akşamları da ziyarete açık tutulması talimatını verdi.

NEKROPOL AKŞAM DA ZİYARETE AÇIK

Ziyarete açıldığı ilk akşamda kente gelen turistleri ağırlayan nekropol’e ilgi gündüz vakti gibi yoğun oldu. 2 bin yıllık kaya mezarlarının olduğu nekropol, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı aydınlatma çalışmasıyla akşamları eşsiz bir görüntüye sahip oluyor. Alana kurulan dev ışıklandırma sistemi karanlığın inmesiyle görsel şölen sunarken nekropol ağırladığı turistlere eşsiz bir akşam yaşatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu