GÜNDEM

Konut fiyatlarında Urfa California’yı geçti

ABD gibi ülkelerdeki konut fiyatlarının İstanbul’daki daire fiyatları ile karşılaştırılması, akla Urfa’daki konut fiyatlarını getirdi. Urfa özelinde yapılan karşılaştırmda, Urfa’nın da California’dan geri kalmadığı görülüyor. California'da 1482 m2'lik bir evin fiyatı 265 bin dolar iken, Urfa'daki 200 m2'lik bir daire ise 370 bin dolardan fazla bir fiyatla satılıyor.

Son dönemlerde konut fiyatlarında ciddi oranda yaşanan artışlar, vatandaşlarda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gibi ülkelerdeki evlerin fiyatları konusunda bir merak uyandırdı.

En son ABD’nin California eyaletinde satılan bir ev ile İstanbul Bağcılar’da aynı fiyata satılan bir dairenin fiyat karşılaştırılması sosyal medyada gündem oldu.

Yapılan karşılaştırmada İstanbul Bağcılar’da 2+1 ve 78 m2’lik bir ev ile California’daki 1482 m2’lik bir evin aynı fiyata olduğu görüldüü.

Urfa’da satılan bazı evlere bakıldığında ise, California’daki söz konusu evden daha pahalı olduğu ortaya çıkıyor.

California’daki 1482 m2’lik evin fiyatı 265 bin dolar iken, Karaköprü’de satılan 200 m2’lik 4+1 bir dairenin fiyatı ise10 milyon TL değerinde, yani 370 bin dolardan daha fazla olduğu görülüyorr.

Bu fiyat karşılaştırması, Urfa’nın da California’dan geri kalmadığını akla getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu