SİYASET

Millet İttifakı’nın isim değişikliğine liderler sıcak bakmadı

Hafta sonu yapılan liderler zirvesinde “ittifak yerine koalisyon protokolü” önerisini sunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun teklifini diğer partiler nasıl karşıladı?

Başkent Ankara’da hafta sonu muhalefet kanadında 6 partinin genel başkanlarının bir araya geldiği zirve, siyasetin önemli konu başlığı olmayı sürdürüyor.

Toplantıyla ilgili medyaya yansıyan bilgilere göre, genel başkanların öncelikli konusunu güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması oluşturdu. Genel başkanlar, kurmayları tarafından hazırlanan güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını 28 Şubat’ta kamuoyuna duyurma kararı aldı. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının 2023 seçimlerini kazanması halinde ; nasıl güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğine yönelik stratejiler de belirlendi.

DAVUTOĞLU YENİ BİR İSİM ÖNERDİ

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada, “Türkiye’yi bu kutuplaşma girdabından çıkartacağız. Bunun için de güven veren bir sistem, bir hukuk devleti inşa edeceğiz” görüşü ifade edilirken, genel başkanların seçimler öncesinde ekonomi, hukuk, dış politika ve eğitim gibi önemli alanlarda da birlikte çalışma yürütülmesi kararı aldığı kaydedildi.

Daha önceki görüşmelerde, “ittifak yerine koalisyon protokolü istediği” belirtilen Davutoğlu’nun da ; diğer parti liderlerinin sıcak bakmaması nedeniyle bu isteğinden vazgeçtiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu