GÜNDEM

Şanlıurfa 15 Temmuzda tek yürek oldu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şanlıurfa'da coşkuyla kutlandı. Binler vatandaş meydanlara inerek coşkuya ortak oldu.

15 Temmuz 6’ncı yıl dönümü anma etkinlikleri Şanlıurfa’da renkli görüntülere sahne oldu.

Rabia Meydanı’nda “Türkiye Aşkına” temasıyla düzenlenen etkinliğe; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ahmet Kaytan, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamından ilk olarak Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla 15 Temmuz şehitleri için Nevali Otel önünden Rabia Meydanına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Demokrasi şehitlerinin de anıldığı programda toplu kılınan akşam namazının ardından Kuran tilaveti okundu. Darbe girişimi ile ilgili belgesel ve sinevizyon gösterimlerinin de ardından, protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Ayhan, bir daha böyle günlerin yaşanmaması temennisinde bulunarak başta Şanlıurfalı 5 şehit olmak üzere o gece göğsünü siper eden tüm şehitlere minnet duyduklarını ve rahmetle andıklarını dile getirdi. Gazileri de unutmayan Vali Ayhan, programa katılan herkese teşekkür etti.

Etkinlikler tüm camiler ile alanda selaların okunmasının ardından son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu