GÜNDEM

Şanlıurfa’da DASK kuyruğu vatandaşları mağdur ediyor

Şanlıurfa’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ev ve iş yerleri hasar gören veya yıkılan vatandaşlara DASK ödemeleri devam ediyor. Ödemelerin bir bankanın tek şubesinden yapılması vatandaşları mağdur ediyor. Sabah erken saatlerde sıraya girip saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden çözüm bekliyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen  Şanlıurfa’da 13 Mart’ta başlayan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ödemeleri devam ediyor.

Ancak, ödemelerin  bir bankanın tek şubesinden yapılması vatandaşları mağdur ediyor.

Yaşanan depremlerde ev ve işyerleri zarar gören veya yıkılan vatandaşlar, ödemelerini almak banka önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sabah erken saatlerde sıraya girip, saatlerce sıra beklemek zorunda kalan vatandaşlar mağdur olduklarını belirtiyor.

“MUHATAP DAHİ BULAMIYORUZ”

Banka önünde sabah saatlerinden itibaren sıra bekleyen ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “ Saat  sabah 7 buçuktan beri burada sıra bekliyorum. Bunun yerine bir sıra olsaydı veya randevu verilseydi daha iyi olurdu. İnternet üzerinden ödenebilse de güzel olurdu. Sadece normal bir sıralama… Veya bir saat fiş verilse biz o saate göre gelirdik. Bu kadar rezillik olmazdı. Bu kadar millet işini, çoluğunu çocuğunu bırakıp buraya gelmiş saatlerdir burada sıra bekliyor. Muhatap dahi bulamıyoruz. Bize gelen şifre doğru mu, bizim mi ? Onu soracak bile kimse yok. Günlük 100 kişilik kotaları varmış. Sabah 50, öğleden sonra 50 kişi. Bekliyoru, umarım bu çözülür.”  dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu