
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, 25 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Platform, Şanlıurfa ayağıyla ilgili olarak organizasyonun zamanlaması, içeriği ve bütçesine yönelik eleştirilerde bulundu.
Açıklamada, Siverek ve Kahramanmaraş’ta yaşanan ve öğretmen ile öğrencilerin hayatını kaybettiği saldırıların ardından bölgede hassas bir sürecin yaşandığına dikkat çekilerek, bu dönemde kapsamlı etkinliklerin düzenlenmesinin toplumun acılarıyla bağdaşmadığı ifade edildi.
Ekonomik koşullara da vurgu yapılan açıklamada, altyapı eksiklikleri, afetlerin oluşturduğu zararlar ve gençlerin eğitim ile istihdam ihtiyaçlarının karşılanmasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekilerek, festival için ayrılan bütçenin eleştirildiği belirtildi.
Platform, etkinliğin mevcut haliyle iptal edilmesini ya da milli ve manevi değerlere uygun şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti. Açıklamada ayrıca, toplumun hassasiyetlerine uygun olmayan içeriklerin kabul edilemeyeceği ve kamu kaynaklarının daha öncelikli alanlara yönlendirilmesi gerektiği ifade edildi.




