
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde bu sabah tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen operasyonlarda 115 kişinin yakalandığını açıkladı.
Operasyonlar; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Manisa, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Batman, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce’de gerçekleştirildi.
Yakalanan şüpheliler hakkında; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumlarını zarara uğratmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, irtikap, vergi usul kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik ve parada sahtecilik suçlarından savcılıklarca soruşturma başlatıldı.
Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM KOM Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Suç ve suçlularla mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.




