MAGAZİN

İşte Hiraizerdüş’a dair merak edilen her şey

Yaptığı şarkılarla büyük beğeni toplayan sanatçı Hiraizerdüş hakkında Hiraizerdüş kimdir, nereli? sorularının yanıtları aranıyor. Pek çok parçası yüz binlerce dinlemeye ulaşan Hiraizerdüş’ün şarkıları ve şarkı sözlerini sizler için derledik. İşte, Hiraizerdüş’ün hayatı ve biyografisi…

Şarkılarıyla geniş kitleler tarafından dinlenen Hiraizerdüş hakkında Hiraizerdüş kimdir, nereli sorularının yanıtları aranıyor.

HiraiZerdüş kimdir ?
HiraiZerdüş, 10 Ekim 1983 yılında dünyaya gelmiştir. Hiraizerdüş’ mahlası ile tanınan yazarın gerçek ismi Hakan Bozdağ’dır. Şavşat doğumludur. çocukluğu Arhavi’de geçmiştir. Besteci, yazar, şair ve şarkıcıdır. Şiraz ve Şam bölgelerinde üç sene fen ilmi görmüştür. Burada kendisine “kutsal iyiliğe giden yol karanlıktan geçer” manasına gelen hiraizerdüş ismini takmıştır. İbranice, Farsça, Kürtçe, ve bunlara bağlı türeyen lehçelerde eserler yazmakta ve zaman zaman okumaktadır. HiraiZerdüş’ün ilk kitabı Elya olmuştur.

Gerçek adı: Hakan Bozdağ
Doğum tarihi: 10 Ekim 1983
Doğum yeri: Artvin
Boy: 1.81 cm
Kilo: 75 kg
Burcu: Terazi
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Bekar
Meslek: Şair, Yazar

Bestekar, yazar, şair ve aynı zamanda şarkıcı HiraiZerdüş İran-Şiraz ve Suriye Şam şehirlerinde 3 yıl eğitim gördü. Farsça, İbranice ve Kürtçe bilen HiraiZerdüş öğrendiği dillerin lehçelerinde şiirler, yazılar kaleme almakta ve bunları fon müziği eşliğinde seslendirmektedir. HiraiZerdüş’ün ilk kitabı “Elya” 2014 yılında raflarda yerini aldı. 2017 yılında “Çok Güzel Tükendik” kitabını piyasaya sürüdü. 2 yıl aradan sonra üçüncü kitabı “Topla Yüreğini Gidelim Buradan” eserini kitapseverlerle ve hayranları ile buluşturdu.

HiraiZerdüş’ün ilk müzik albümü “Papatya” ve ikinci müzik albümü ise “Ervah-ı Ezelden Akustik 2” adlı albümleridir. HiraiZerdüş, Hakan Bozdağ günümüzde müzik ve kitap çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

HiraiZerdüş kitapları
HiraiZerdüş kaleme aldığı kitapları aşağıda yer almaktadır.

2019 Topla Yüreğini Gidelim Buradan
2017 Çok Güzel Tükendik
2014 Elya
HiraiZerdüş Albümleri
2019 Papatya
2019 Ervah-ı Ezelden Akustik 2

HİRAİZERDÜŞ ŞARKILARI

İçime Sevda Kaçar

Papatya

Dur Leyla

İki Günlük Dünya

Bu Kente Bir Daha Gel

Aşk Dediğin Ölmez Yok Yere

Selam Yolla

Roja Gı Bû Bûk

Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman

Bi Gönlüne Ben Sığmadım

Sen de beni sevdin mi

Çok Özledim Seni

Leylak ve Anason

Bu Can Senin

Canına Can Al Beni

Dünyada Aşık Sevmezler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu