GÜNDEM

Turizmciler müze haftasını buruk sevinçle karşıladı

ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, Şanlıurfa ve bölgede tur organizasyonu yapan birçok seyahat acentesinin kısıtlamalar nedeniyle zorluk çektiğini söyledi.

Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Müslüm Çoban, Müzeler Haftası ve Esnaf Destek Paketi hakkında yaptığı yazılı açıklamada, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü ve 18-24 Mayıs Müzeler Haftasını kutladı.

Pandemi nedeniyle Müzeler Haftasını buruk bir sevinçle karşıladıklarını belirten Çoban, “Şanlıurfa ve bölgemizde tur organizasyonu yapan bir çok seyahat acentesi kısıtlamaların ve araçlarda %50 kısıtlama sebebiyle tur maliyetleri arttığından büyük zorluk çekmektedirler” diye ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnaf destek paketinde turizmcilerin olmamasının üzüntü yarattığını vurgulayan Çoban, açıklamasında şunları ifade etti:

“Pandemi sürecinde en kötü etkilenen sektörlerin başında Turizm gelmiştir. Destek Paketinde Turist rehberlerinin ve seyahat acentelerinin olmaması turizm sektöründe büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Hükümetimizden turist rehberleri ve seyahat acentelerinin de destek kapsamına alınmasını istiyoruz. Pandemi vaka sayılarının azalması, aşılama oranlarının yükselmesi İle Kısıtlamaların tamamıyla ortadan kalkmasını Umut ediyorum. O zaman hem Şanlıurfa hem de Bölge turizminde gözle görülür bir artış olacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu