GÜNDEM

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu’ndan tepki

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın derhal sonlandırılması ve müzakere sürecinin başlatılması çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Rabia Meydanında gerçekleşen basın açıklamasına ; Urfa Emek ve Demokrasi Platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklamayı, Emek ve Demokrasi Platformu Şube Temsilcisi Sema Ateş okudu.

Ateş tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler Ortadoğu ve Ukrayna dahil dünyanın hiçbir yerinde savaş istemediğimizi ; halkların barış içinde yaşaması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz. Ne yazık ki, tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli ezilenler, emekçiler, kadınlar ve çocuklar ödemektedir.

Bu nedenle geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, emperyalistler sömürüyü ve savaşı varlıklarının temeli olarak görmüşlerdir. Savaş ölüm, açlık, yoksulluk, ,işsizlik ve zam demektir. Hem savaş esnasında hem de savaş sonrasında birilerinin zenginleştiğini, emekçilerin yoksullaştığını temel ihtiyaç malzemelerine zamların yapıldığını, bu durumun insanları felakete sürüklediğini biliyoruz.

Bizler bölgemizde yaşanan kirli savaştan da biliyoruz ki; savaş; ölüm, zulüm, yoksulluk ve gözyaşından başka bir şey değildir. Savaşlar sadece insan yaşamını sonlandırmamakta aynı zamanda insanlığın yaşadığı ekosistemi de yok etmektedir. Dünya savaşta kullanılan silahlardan kaynaklı olarak yaşanmaz bir hale gelmektedir. Savaşlar ülkelerin ekonomisini yıkıma uğratmaktadır. Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu