GÜNDEM

Şanlıurfa’da ekmeğe zam geldi

Şanlıurfa’da, son günlerde un fiyatlarındaki artışın ardından gündeme gelen ekmeğe zam gerçekleşti. Kentte ekmeğin fiyatı yarından itibaren 50 kuruş zamlanarak 2,5 TL oldu. Ramazan pidesinin fiyatı da 5 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa’da, son dönemde artan un fiyatları sonrası fırıncıların zam talebi bulunuyordu. Kentteki fırıncılar un fiyatlarının haricinde odun, maya, çalışanların sigorta ücretleri gibi birçok girdi fiyatlarında yükseliş olduğunu belirterek zararına satış yaptıklarını ileri sürüyordu.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası da çarşambadan itibaren geçerli olacak şekilde ekmeğe 50 kuruş zam yapıldığını duyurdu.

Şanlıurfa  Fırıncılar Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli esnafımızın bilgisine:

16.03.2020 çarşamba günü itibarıyla 200 gr somun ekmek 2,5 TL, 170 gr tırnaklı ekmek 2,5 TL, 150 gr açık ekmek 2,5 TL, 80 gr sade simit 2,5 TL, 80 gr sade poğaça 2,5 TL, 1 kg ev ekmeği 12,5 TL, 400 gr Suriye ekmek 5,5 TL, çömlek pişirme 5 TL, tepsi pişirme 2 TL, 1 şiş biber pişirme 1 TL, 1 şiş patlıcan pişirme 1 TL. Tüm esnafımıza hayırlı işler bol kazançlar dileriz.”

KARAATLI: RAMAZAN SONRASINA KADAR ZAM YAPMAMAK İÇİN DİRENDİK

Şanlıurfa  Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, söz konusu zammın fırıncılar adına kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

“Yeni fiyatlar mevcut girdilerimizi karşılamıyor. Bu zam da yeterli değil” Karaatlı, gramajlarda herhangi bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Son fiyat artışının 3 Kasım’da yapıldığını hatırlatan Karaatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“3 Kasım’dan sonra asgari ücret belirlendii. İşçi fiyatlarımızda bir hayli artış oldu. Yılbaşından önce aldığımız 650 liralık un bin 500 liraya, 800 liraya aldığımız odun 2 bin liraya yükseldi. Bu da yüzde 100’ün üzerinde bir fiyata tekabül ediyor. Bu zammı belirlediğimizde unun torbası 200 ile 230 arasındaydı, şu andaysa 330-400 lira arasında. Ramazan sonrasına kadar zam yapmamaya direndik, gayret göstermeye çalıştık. Burada en büyük sebeplerden birisi devlet destekli buğdayın, unun faydasıydı. Oysa şu an devlet destekli buğday elimize ulaşmıyor. Ulaşmadığından dolayı undaki fiyat artışı da yüzde 100 oldu. Uygulamaya koymuş olduğumuz yeni fiyat belirlemesi mevcut girdilerimizi karışlamıyor.”

İlerleyen dönemde yeni zamların gelebileceğini kaydetti.

RAMAZAN PİDESİ 5 TL

Ramazan ayı 2 Nisan’da başlıyor. Çok az süre kala merakla beklenen pide fiyatları da belirlendii. Karaatlı, 350 gram Ramazan pidesinin 5 TL olacağını kaydetti.

FIRINCILAR FİŞ SATIŞINI DURDURDU

Öte yandan zam haberinin duyulması üzerine kentteki bazı fırınların iş satışını duyurduğu öğrenildii. Fırınlar yarın zamlı fiyat üzerinden fiş satışı gerçekleştirmek istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu