URFA’DA ANIZ YAKANLARA CEZA YAĞMURU!
Şanlıurfa Valiliği, şehir genelinde yaygınlaşan anız yangınlarına karşı cezai yaptırımlar uygulamaya başladı.

Son iki haftada kent genelinde anız yangınlarına neden oldukları tespit edilen 206 kişiye milyonlarca lira para cezası kesildi. Şanlıurfa’da hasat yapılan ekin tarlalarında anız yakılması büyük bir sorun teşkil etmektedir. Topraktaki canlıların ve organizmaların ölümüne, verimsizleşmesine yol açan bu uygulama, çiftçilerin uyarılara rağmen sıklıkla başvurdukları gereksiz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yalnızca anız yakılan tarlalarla sınırlı kalmayıp komşu tarlalara sıçrayan, hatta ekili alanlar ile tarım araç ve gereçlerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesine yol açan anız yakılması olaylarına karşı Şanlıurfa’da etkili önlemler alınmaya başlanmıştır.
Vali Hasan Şıldak’ın başkanlığında düzenlenen toplantılar, kurumlara verilen talimatlar ve vatandaşlara yapılan çağrılar, anız yakılması sorununun çözümüne katkıda bulunmuş; ayrıca valilik talimatı doğrultusunda kolluk kuvvetleri tarafından müdahale edilerek tutanak tutulmakta ve hem idari hem de adli işlemler başlatılmaktadır.
Vali Şıldak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada anız yakılmasına göz yumulmadığını vurgulayarak, bu tarımsal olmayan uygulamanın başkalarının arazilerine, araçlarına zarar verdiğini ve birçok arazide ekinlerin zarar gördüğünü belirtti.
Şıldak, anız yakılması sonucu insanların yaralandığını ve komşu illerde olduğu gibi hayatını kaybedenlerin olduğunu aktardı; yaz aylarında tarım arazileri, meralar ve ormanlık alanların yangından korunması gerektiğini vurgulayarak çiftçilere ve vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu.




