URFA YEREL HABERLER

Büyükşehir’den Sanat Sokağı’nda el sanatları sergisi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Sanat Sokağındaki Atölye çalışmaları vatandaşların beğenisine sunuldu. Kursiyerler, müzik resitali eşliğinde hazırladıkları eserleri sergiledi.

”Hayat Boyu Öğrenme” kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl üçüncüsü kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 Hafta kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Sanat Sokağında düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikte Sanat Sokağı Atölyesindeki kursiyerler tarafından hazırlanan eserler sergilendi.

 El Sanatları Sergisinin açılışına Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Salici ile kursiyerler katıldı. Katılımcılar açılışın ardından hazırlanan sergiyi gezdi.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, ‘’Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın finalini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağındaki etkinliklerle yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, gençliğe, çocukları ve eğitimi çok benimsiyor. Bizde başkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda Sanat Sokağında 30’un üzerinde kurslarımız var. Binlerce gencimiz, çocuğumuz ve bu mahallede yaşayan kadınlarımız meslek öğreniyorlar. Şanlıurfa aynı zamanda Müzik şehri, Unesco Müzik Şehri olmak için başvurumuz var ve bu sene müzik şehri de olacağız. Konservatuvar Şube Müdürlüğümüz de geleceğin İbrahim Tatlıses’leri, Kazancı Bedihleri yetişiyor’’ diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu