GÜNDEMURFA YEREL HABERLER

Urfa’da Mekke’nin fethi kutlandı

Şanlıurfa’da Mekke'nin Fethi'nin 1391'inci yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Eyyübiye ilçe temsilciliğinin organize ettiği programa, AGD Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, Saadet Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Ömer Şeyhanlı, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Mekke’nin Fethi’nin 1391’inci yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

“AMACIMIZ GENÇLERİMİZE FETİH ŞUURUNU VEREBİLMEKTİR”

Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan gecede açılış konuşması yapan AGD Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Saçaklı, “Biz bir kardeşler topluluğuyuz. Bu salondakiler, bu salonda bulunmayanlar, 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon tüm dünya Müslümanları, biz bir kardeşler topluluğuyuz. Bizler ; Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız açken tok yatmaktan ar eden bir topluluğuz.

Yine biz inanıyoruz ki, buradaki gençlerimize yakışan en güzel takı güzel ahlaktır. Gencimizin süsü güzel ahlaktır. Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir. Ahlak, kendimiz için istemediğimizi kardeşimiz için de istememektir.

Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir.  Bu programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Fetih ; kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi ; işgal yağma ya da talan değildir. Fetih ; aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır.

Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır.

Diğer taraftan biz “eğlence” adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı ; tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerekir. Biz buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından salonda şiir dinletisi ; def ve sinevizyon gösterisi düzenlendii.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu