GÜNDEM

Urfa’da trafikte zamandan tasarruf sağlanacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ve ilçelerde plan ve program dâhilinde kurulan akıllı sinyalizasyon sistemiyle kazaların önüne geçilmesi hedeflenirken, trafikte zaman tasarrufu da sağlanıyor.
Kentin ana arterlerinde zaman zaman oluşan uzun araç kuyruklarını en aza indirgemeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bu güne kadar 101 farklı kavşağa akıllı sinyalizasyon sistemi kurdu. Kent merkezinin yanı sıra Bozova, Birecik, Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde yapılan kavşaklar sayesinde trafik akışı daha da akıcı hale getirildi.

BÜYÜKŞEHİR, 66 OLAN AKILLI KAVŞAK SAYISINI 101’E ÇIKARDI

Kent genelinde 66 olan sinyalize kavşak sayısını 101’e çıkaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kent trafiğine akıllı sinyalizasyon sistemleriyle kalıcı çözümler üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince önce akıllı kavşağa dönüştürülecek olan kavşakta gerekli incelemeler yapılarak sürücülerin ve yayaların hizmetine sunuluyor. Yapılan çalışmaların, kazaları önemli oranda önlediğini belirten vatandaşlar, gözlemlerini aktararak akıllı kavşakların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

ALT GEÇİTLERDE LED AYDINLATMA SİSTEMİ

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi alt geçitlerde aydınlatma çalışmaları kapsamında farklı renklerde yanıp sönen LED aydınlatma sistemlerinin monte işlemlerini sürdürüyor. Alt geçitlere kurulan LED aydınlatma sistemleri klasik aydınlatma sistemlerine göre daha tasarruflu. LED aydınlatma sistemleri alt geçitlerde gündüz de yanacağından sürücüler karanlık ve aydınlık ortamlara geçişlerde yaşanan kısmi körlükten korunmuş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu