GÜNDEM

Artçı depremler devam ediyor!

Deprem bölgesindeki iller son dönemlerde adeta deprem fırtınasıyla karşı karşıya. Kandilli Rasathanesi verilerine göre dün 3 saat içinde en düşüğü 3,2, en büyüğü 4,9 olmak üzere toplamda 6 deprem meydana geldi. Türkiye daha yaşanan 2 büyük depremin şokunu atlatamamışken, yaşanan artçı depremler yanı sıra farklı farklı birçok noktada gerçekleşen bağımsız depremler vatandaşları tedirgin ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülke genelinde artçı depremlerin etkisi sürüyor.  İki yıkıcı depremin etkisi sürerken hem deprem bölgesinde hem de bağımsız yerlerde sarsıntılar yaşanıyor

3 SAATTE 3’ÜN ÜSTÜNDE 6 DEPREM YAŞANDI

Bölgede deprem şoku henüz atlatılmamışken irili ufaklı birçok deprem daha yaşandı, yaşanmaya devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre dün, Kahramanmaraş’ta 12.40’ta 4,4, 13.07’de 3,2 14,13’te 3,8 14.38’de 3,8 büyüklüğünde 4 deprem meydana geldi.

Kayseride’de ise 14,47’de 4,9 ve 14,53’te 4,2 büyüklüğünde 2 deprem yaşandı. Yaşanan depremler çevre illerde de hissedildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Anadolu son dönemlerde adeta deprem fırtınasıyla karşı karşıya. Ana iki deprem ve ardından yaşanan artçıların yanı sıra farklı farklı birçok noktada gerçekleşen bağımsız depremler vatandaşları tedirgin ediyor.  Yaşanan iki büyük depremin şokunu atlatamayan vatandaşlar meydana gelen artçı depremler sonrası yapılarını terk edip, sokakta ve parklarda bekleyişlerini sürdürüyor.

“DEPREMLER DEVAM EDECEK” UYARISI

Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu