URFA YEREL HABERLER

Yardım amacıyla deprem bölgesine giden muhasebeci işten çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, AFAD gönüllüsü olarak deprem bölgesine iş yerinin bilgisi dahilinde gittiği iddia eden Hilvanlı Fethullah Kaya dönüşte işten çıkarıldı. Kaya, “OHAL sürecinde oldukları için resmi çıkışımı vermediler ama işe gelme dediler” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ile, yurdun dört bir yanından birçok vatandaş yardıma koştu. AFAD gönüllüsü olarak bölgeye giden vatandaşlar, birçok kişinin de hayatını kurtardı.

Bunlar bir tanesi de Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Mezopotamya Maden Bazalt İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Şirketinde çalışan Fethullah Kaya.

AFAD gönüllüsü olarak deprem bölgesine iş yerinin bilgisi dahilinde gittiğini ileri süren Kaya,  şunları anlattı:

“Depremin olduğu andan itibaren AFAD gönüllüsü olarak arama-kurtarma çalışmalarına katıldım. Günlerce katıldığım bu çalışmalar sonunda döndüğümde, Arama-kurtarma çalışmalarına gideceğimi iş yerine bildirdiğim halde işten çıkarıldığımı öğrendim.

Olağanüstü hal ilan edilen deprem bölgesindeki illerde işten çıkarma yasağı olduğu halde böyle bir işleme tabi tutuldum.

Afet bölgesinde işten çıkarmalara maruz kalan tüm işçileri-emekçileri hukuksuzca yapılan keyfi işten çıkarmalara karşı birleşmeye çağırıyorum”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu