GÜNDEM

Enflasyon rakamları sonrası işte memur ve emeklinin zam oranı

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 3 aylık enflasyon verisi netleşti. Böylelikle memur ve emeklilere yapılacak enflasyon farkı zammı da kısmen netleşmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayı enflasyon verileri açıklandı. 6 ayda bir enflasyon farkı ile beraber zam alan memur ve emekliler için zam oranları netleşmeye başladı. Asgari ücretliler için yapılacak zam ise netlik kazandı.

MEMUR VE EMEKLİ İÇİN ZAM ORANI NETLEŞTİ

TÜİK istatistiklerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,29 arttı. Yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 50,51 seviyesine geriledi. Mart ayı enflasyonuyla beraber 3 aylık enflasyon rakamları netleşmiş oldu. Enflasyon Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat’ta ise yüzde 3,15’lik artış gösterdi. Mart ayındaki yüzde 2,29’lık artış ile SGK ve Bağ-Kur emeklisi için 3 aylık zam oranı yüzde 12,52, memur ve memur emeklisi içinse yüzde 13,52 oldu.

Hatırlanacağı üzere en düşük emekli aylığı 7.500 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak üst kademedeki emekliler bu zamdan yararlanamamıştı. Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte tüm emekliler aynı oranda zam alacak. Maaşları 7.500 TL’ye çıkarılan emeklilerin zam oranı ise kök maaşlarına göre hesaplanacak.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ZAM GÖRÜNDÜ!

Emekliye yapılan zamla birlikte asgari ücrete de zam yapılacağı gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin enflasyon rakamlarına bağlı olarak seçim sonrasında bir zam yapılabileceğini söylemişti. Mart ayı enflasyon rakamıyla birlikte Temmuz ayında zam beklentisi yükseldi. Ekonomistlere göre Temmuz ayında yapılacak zam ile yeni asgari ücretin 10 bin liranın üzerine yükselmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu