3. SAYFAGenelGÜNDEM

11. YARGI PAKETİ’NDEN YENİ DÜZENLEME: HESAP BİLGİSİ PAYLAŞANA HAPİS CEZASI

TBMM’ye sunulacak 11. Yargı Paketi ile banka, kredi kartı ve kripto hesap bilgilerinin haksız menfaat amacıyla paylaşılması suç sayılacak; 1 ila 3 yıl arası hapis cezası öngörülüyor.

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı “11. Yargı Paketi” kapsamında bilişim suçlarına yönelik yeni düzenlemeler geliyor.

Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması beklenen kanun teklifi ile Türk Ceza Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu’nda kritik değişiklikler yapılacak.

En dikkat çeken düzenlemelerden biri, banka ve kredi kartı gibi ödeme araçları ile kripto varlık hesaplarının zorunlu bilgilerinin haksız menfaat sağlamak amacıyla başkalarıyla paylaşılmasının suç sayılması oldu.

Bu fiili işleyenler, başka bir ağır suç teşkil etmediği sürece 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.