3. SAYFAGenel

HALFETİ’DE GAZETECİYE SİLAHLI VE SOPALI SALDIRI: ARAÇ KURŞUNLANDI

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde görev yapan gazeteci Hüseyin Bozkurt, yaklaşık 20 kişilik bir grubun önce sopalı ardından silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Bozkurt ve yanındaki 3 kişi yara almadan kurtuldu.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yaşanan olayda, görev başındaki gazeteci :contentReference[oaicitesaldırıya uğradı.

Gece saatlerinde meydana gelen olay, ilçede kontrolden çıkan bir tekneye ilişkin haberin ardından gelişti. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Halfeti’de yaşanan olayda teknede bulunan vatandaşların Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nın müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildiği duyurulmuştu.

Söz konusu haberin ardından, iddiaya göre tekneyle bağlantılı olduğu öne sürülen bir grup, haberi yapan gazeteciye tepki gösterdi. Yaklaşık 20 kişilik grup önce sosyal medya üzerinden tehditlerde bulundu, ardından gazetecinin aracına sopalarla saldırdı. Saldırganların daha sonra aracı takip ederek silahla ateş açtığı öğrenildi.

Yaşanan saldırıda gazeteci :contentReference[oaicite:1]{index=1} ile birlikte araçta bulunan 3 kişinin şans eseri yara almadığı belirtildi. Olayın ardından Bozkurt, Halfeti İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek saldırganlar hakkında şikâyette bulundu.

Güvenlik güçlerinin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.