3. SAYFAGenelGÜNDEMSAĞLIK

HİLVAN’DA SAĞLIK HİZMETLERİ YETERSİZLİĞİ TBMM GÜNDEMİNDE

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Hilvan’da ortopedi ve göz hastalıkları branşlarının bulunmaması nedeniyle Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na soru önergesi sundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Hilvan Devlet Hastanesi’nde ortopedi ve göz hastalıkları bölümlerinin bulunmadığına dikkat çekerek, vatandaşların temel sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. Şenyaşar, bu durum nedeniyle Hilvanlıların 30 km uzaklıktaki Siverek’e veya 45 km mesafedeki Şanlıurfa merkezine gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

Milletvekili Şenyaşar, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

  • Hilvan Devlet Hastanesi’nde ortopedi ve göz hastalıkları alanlarında uzman hekimin bulunmamasının gerekçesi nedir?

  • Bu branşlara uzman hekim atanması planlanmakta mıdır?

  • Eksiklik nedeniyle hastaların çevre ilçelere gitmek zorunda kalmasına dair Bakanlık bir değerlendirme yapmış mıdır?

  • Dahiliye, kadın doğum ve çocuk bölümlerinde yaşanan kapasite yetersizliğine ilişkin Bakanlığa ulaşan bir rapor veya şikâyet var mıdır?

  • Hilvan’ın sağlık altyapısının geliştirilmesi için kısa ve orta vadede bir yatırım planı mevcut mudur?

Şenyaşar, bölgedeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, halkın temel sağlık hakkına erişiminin engellenmemesi çağrısında bulundu.

ÇAĞRI HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.