URFA YEREL HABERLER

Karaköprü’de yeşil alan sayısı artıyor

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçeye yeni kazandırdığı parklarda ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları yaparak parkları yaza hazırlıyor.

Şanlıurfa’nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi olan Karaköprü’de ilçeye daha fazla yeşil alan kazandırmak için yeni parklar kazandırılırken parklarda ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Seyrantepe’ye kazandıracağı yeni yeni parklarda ağaçlandırma, çimlendirme ve yeşillendirme çalışması yaparak yaza hazırlıyor.

Yeşil alanlara çok önem verdiklerini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeye yeni parklar kazandırmanın yanında mevcut parklarda da düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Başkan Baydilli, “Yeşil alan oranımızı her yıl artırıyoruz. 2023 yılında Karaköprü’müze 20 yeni park yapmayı hedefliyoruz. Park ve bahçeler ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. İlçemize yeni parklar kazandırırken, mevcut parklarımızda da peyzaj, çevre düzenlemesi ve rutin bakım çalışmaları yaparak parklarımızı yeniliyoruz. Her şeyi vatandaşlarımız için” diye konuştu.

Öte yandan Karaköprü’de, 2023 yılında 20 yeni park ve 100 bin m2 alan yeşile dönüştürülmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu