URFA YEREL HABERLER

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’nın yeni başkanı hedeflerini açıkladı

Şanlıurfa Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’nda 20 yıllık başkanı seçimde yenerek bir devri sona erdiren Mehmet Çay, daha güçlü ve aktif bir dernek için çaba göstereceklerini söyledi.

Şanlıurfa Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, 9 Ocak’ta yapılan seçimle yeni başkanını seçti. Yaklaşık 20 yıldır oda başkanlığını üstlenen Mehmet Karakeçili, seçimi kaybetti. Karakeçili’nin genç rakibi Mehmet Çay, 353 üyenin oy kullandığı seçimde 185 oy alarak Şanlıurfa Marangozcular ve Mobilyacılar Odası’nın yeni başkanı oldu.

Oda başkanlığını üstlenen Mehmet Çay, hedeflerine ilişkin bugün basın açıklaması yaptı. Seçim döneminde kendilerine destek veren ve vermeyen tüm dernek üyelerine teşekkür eden Çay ; bu şehirde esnaf olarak milli sermayeye katkı sunmak, istihdam oluşturmak şehir ve bölge açısından da büyük önem arz ettiğini kaydetti. Bunun hem sorumluluğunu hem de önemini gayet iyi bildiklerini belirten Çay, şunları söyledi:

“Ben demeyen ‘biz’ diyen bir yönetim anlayışı ile meslektaşlarımızın sorunlarını gündeme getireceğimizden ; ilgili mercilere çözümü noktasında ileteceğimizden, derneğimizin daha güçlü ve aktif bir dernek olması için çaba sarf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz şu an ekip arkadaşlarım ile birlikte temsili bir makam olan bu görevdeyiz. Ancak çok iyi biliyoruz ki bu makamın asil sahibi derneğimizin kıymetli üyeleridir.”

“RAPOR ÇALIŞMAMIZI EN  KISA SÜREDE HAZIRLAYACAĞIZ”

Çay, söylediklerimizin lafta kalmayacağı bir yönetim anlayışı ile hizmet etmek istediklerini belirterek ; “Amacımız daha adil, daha şeffaf, hesap verebilir, ilkeli, liyakatli ve en önemlisi de dürüst bir yönetim anlayışıdır. İnşallah bunları da sizlerin değerli destekleri ile gerçekleştirip, bölgemiz, şehrimiz ve elbette derneğimiz için yapacağız. Sizlerden toplayacağımız bilgiler ışığında sektörümüze ait sıkıntıları ve çözüm önerilerini içeren rapor çalışmamızı
; en kısa süre içerisinde hazırlayacağız. Elimizde olacak bu rapor ile başta valiliğimiz olmak üzere şehrimizin tüm kamu kurumlarını ziyaret edip çözüm noktasında desteklerini isteyeceğiz” dedi.

“BU KİŞİLERDEN UZAK DURMAK İSTİYORUZ”

Dernek çatısı altında israfın önüne geçmek için tasarruf tedbirleri kapsamında hareket edeceklerini kaydeden Çay ; yapılacak harcamaların dernek üyelerinin menfaati doğrultusunda yapılacağını ifade etti.

Mehmet Çay, dernek üyelerinin önerilerine ve şikayetlerine her zaman açık olacaklarını belirterek ; “Biz biliyoruz ki öneren ve durum değerlendirmesi yapan her zaman dosttur. Ama hep iyiliklerden bahsedip sadece alkış tutan kişi iyiliği değil, kötülüğü isteyen kişidir. Biz bu kişilerden uzak olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu