GÜNDEM

Muhtaç aileler kışlık destek bekliyor

Şanlıurfa’da muhtaç ailelere yardımlarda bulunan Aşevi Derneği kış öncesi hayırseverlerden destek bekliyor.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da 1993 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine destek olan Şanlıurfa Aşevi Derneği, günlük bin aileye gıda yardımında bulunuyor.

Gıdanın yanı sıra odun ve giyim yardımları da yapan dernek, kış öncesi hayırseverden yardım çağrısında bulundu.

Şanlıurfa Aşevi Derneği yöneticilerinden Mehmet Emin Demirkol, soğuk kış aylarında yardıma muhtaç aileleri yalnız bırakmak istemediklerini söyledi.

“KURU GIDA OLARAK DEPOLARIMIZDA BOŞALMALAR BAŞLADI”

İhtiyaç sahibi ailelere destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Demirkol, “Şanlıurfa Aşevimiz 1993 yılından beri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunuyor. Ayakkabı, ceket, mont gibi elbiseler dar gelirlilere vermeye çalışıyoruz. Fakir ailelere de odun vermeye çalışıyoruz. Bin aile var, şu an verdiğimiz odun sayısı 100 aileyi geçmez. Gönül isterdi ki hepsini tamamlıyayım. Kuru gıda olarak depolarımızda boşalmalar başladı, eksiklerimiz var” dedi.

YARDIMLARIN YÜZDE 90’NI ZEKATAN

Mehmet Emin Demirkol, günlük binlerce adet ekmek dağıttıkları bilgisini vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zekatın verilmediği yerlerde yağmur yağmaz. Zengin ailelerin zekatlarını vermelerini diliyoruz.  Burada yapılan yardımların yüzde 90’ı zekattandır. Buraya verilecek öşür ve zekat paralarıyla da veya karşılığında getirdikleri gıdalarla da depolarımızı doldurmaya çalışıyoruz.  Bizde yağ, pirinç, et, salça, nohut ve fasulye gibi gıdalar tercih ediliyor. Kazanlarımız günlük olarak bir kuru bir de sulu çıkıyor. Bugün kazanlarımızda yeşil fasulye ve pirinç pilavı kaynıyor. Günlük 4-5 bin adet ekmek dağıtıyoruz.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bize şu anda günlük ortalama 2 bin ekmek veriyor.”

Demirkol, 750 ev Eyyübiye’den, 250 ev de Haliliye’den olmak üzere toplam bin aileye yardım ettiklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu