GÜNDEM

O işçiler eylemlerine yeniden başlıyor

Şanlıurfa’da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları için eylem yapan Uğur Tekstil çalışanları ara verdikleri eylemlerine yeniden başlayacağını duyurdu. İşçiler ayrıca patronları hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Şanlıurfa’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’na üye olduktan sonra işten atılan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Uğur Tekstil işçileri haksız yere işten çıkarılmaya karşı mücadeleleriyle gündeme gelmişti. Yaklaşık iki aydır hak arayışında bulunan işçiler ara verdikleri eylemlerine pazartesi günü yeniden başlayacaklarını açıkladı.

Haksız yere işten atıldıklarını öne süren işçiler patronları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan işçiler, şu ifadeleri kullandı:

“Zara markasına üretim yapan Uğur Tekstil’den 97 işçi Jandarma zoruyla işten atılmamızın üzerinden 2 ay geçti. Zara gelip denetim yapacak ve işe geri alınacağız diye son bir aydır eylemlerimize ara vermiştik. Ama artık sabrımız kalmadı. 17 Ocak Pazartesi eylemlerimize başlıyoruz.”

“BU İNSANLIK SUÇUDUR”

Patronları hakkında suç duyurusunda da bulunacaklarını ifade eden işçiler, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Uğur Tekstil patronları Servan Zenderlioğlu ve Hayri Uğur hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Haksız yere işten attıkları yetmezmiş gibi isim listesi göndererek diğer fabrikalarda iş bulmamıza da engel oluyorlar. Çalışma ve yaşam hakkımızı da gasp ediyorlar. Bu insanlık suçudur. Patronla iş birliği yapıp bizi yüzüstü bırakanTekstil İşçileri Sendikası (DİSK)ve Genel Başkanı Kazım Doğan ise ihanetçiliğine yeni sayfalar ekliyor. İşe iade için dava açtığımız mahkemenin istediği üyelik bilgilerini bile göndermiyorlar. Bu ihanetin hesabı elbet sorulur. Direne direne kazanacağız”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu