ASAYİŞGenelGÜNDEMURFA YEREL HABERLER

ŞANLIURFA’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA DARBE

Şanlıurfa ve diğer 26 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik "KALKAN-27" operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 25 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dört gün içinde, Şanlıurfa’nın da dahil olduğu 27 ilde “KALKAN-27” operasyonları düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı’nın koordinasyonunda; İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Bayburt, Karaman ve Osmaniye illerinde yapılan operasyonlarda 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1029 düzensiz göçmen yakalandı.

Göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 25’i tutuklanırken, 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler için hukuki süreç devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis teşkilatını ve Göç İdaresi personelini tebrik ederek, “Kahraman polislerimizi kutluyorum, milletimizin duası sizinle” dedi.

 

 

ÇAĞRI HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu