URFA YEREL HABERLER

Sel yaşanıyor… Şanlıurfa’da içme suları temiz mi?

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da içme suyu şebekesine çamurlu toprak karışıp karışmadığını merak edenler için Ajans Urfa ŞUSKİ yetkililerine ulaştı. Yetkililer 10 saniyede bir otomatik su analizi yapıldığını ve şuana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti.

Dünden bu yana etkili olan sağanağın sel felaketine dönüşmesinin ardından vatandaşlar içme suyunun temiz olup olmadığını merak ediyor.

Gelen çok sayıda ihbar sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), akredite su analiz laboratuvar yetkililerine ulaştı.

“OLUMSUZ DURUM YOK, GELİP BAKABİLİRLER”

İçme suyu arıtma tesislerinde otomatik klorlama cihazlarının aralıksız çalıştığı ve 10 saniyede 1 ölçüm yapıldığını belirten yetkililere “Şuana kadar herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı. Alarm sistemlerimiz de devrede. İsteyen vatandaşlarımız arıtma tesisine de gelerek yerinde sonuçlara bakabilir” dedi.

HALK SAĞLIĞI İLE ORTAKLAŞA ANALİZ

ŞUSKİ analizleri de uzman teknik ekibi ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı birimi ile ortaklaşa çalışmalar ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

SAHADAN DA NUMUNE ALINIYOR

Yetkililer şuan için sahada 20 kişilik 4’er ekip bulunduğunu ve sahadan da numune alınıp analizler yapıldığını ifade edip şebeke sularında herhangi bir olumsuzluk olmadığının ve gönül rahatlığı ile musluklardan akan suyun içilebileceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu