GÜNDEM

Siyasetteki bitkisel çay polemiği aktarlara yaradı

Siyasette ‘papatya çayı’ önerisine ‘rezene’li göndermeler aktar esnafına yaradı. Şanlıurfa’da aktarlarda sinir ve strese iyi gelen papatya çayına ilgi artmış durumda. Papatya ve rezene çayının gündem olmasının kendilerine fayda sağladığını belirten kentteki tarihi çarşılar bölgesindeki aktarlar, siyasilerin böyle birbirine doğal ürünler üzerinden göndermeler yapmaya devam etmesini bekliyor.

Türkiye seçimlere doğru giderken liderler arasında da zaman zaman atışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Gerginsin, papatya çayı iç” ifadelerine karşılık, “Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için, kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım” demişti.

Siyasette ‘papatya çayı’ önerisine ‘rezene’li göndermeler aktar esnafına yaradı. Şanlıurfa’da tarihi çarşılar bölgesindeki aktarlarda papatya ve rezene çayına ilgi son günlerde artmış durumda.

Sinir ve strese iyi gelen papatya çayı ile hazımsızlığa iyi gelen rezene çayını son dönemde müşterilerin sık sorulduğunu belirten aktarlar, siyasette bu tür atışmaların işlerine olumlu yansıdığını ifade ediyor ve siyasilerin birbirlerine ağır ithamlar yerine böyle güzel atışmalar yapmalarını tavsiye ediyor.

YAŞAR: SİYASİLERİN DOĞAL ÜRÜNLER ÜZERİNDEN GÖNDERMELER YAPMASINI BEKLİYORUZ

BİHAya konuşan yaklaşık 35 yıldır aktarcılık yapan Ahmet Yaşar, siyaset gündemine oturan papatya ve rezene çayının satışlarında artış olduğunu ifade etti.

“Papatya ve rezene çayının gündemden olması bizim gibi küçük esnaflara fayda sağlıyor” diyen Yaşar, şunları söyledi:

“Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a papatya çayını tavsiye etmesi güzel bir şeydir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sinirli bir insan değil. Papatya çayı sakinleştirici bir doğal bitkidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Akşener’e rezene tavsiye etmiş. Bunlar güzel atışmalar. Rezene çayı ise hazmı kolaylaştırıyor. Papatya ve rezene çayının gündemden olması bizim gibi küçük esnaflara fayda sağlıyor. İnsanlar merak edip gelip papatya çayını soruyorlar ve alıyorlar. Siyasilerin böyle birbirine doğal ürünler üzerinden göndermeler yapmasını bekliyoruz” dedi.

“SİNİRLİ İNSANLARIN PAPATYA ÇAYI İÇMELERİNİ ÖNERİYORUZ”

Ramazan ayında insanların daha çok sinirli olduğu belirten Yaşar, “Ramazan ayındayız. İftarda yenilen ağır yemeklerden sonra bitkisel çayların tüketilmesi insanlara fayda sağlar. Doğal bitkiler diğer gazlı içeceklerden çok daha iyidir. Gazlı içecekler zararlıdır. Doğal ürünlerin faydası var. Şanlıurfa’da doğal ürünlere yönelik kültür biraz zayıf. Buralarda doğal ve bitkisel ürünlere çok rağbet olmuyor. Şanlıurfa’da trafikte, sokakta veya başka bir yerde insanlar hemen sinirlenebiliyor. Sinirli insanların papatya çayı içmelerini öneriyoruz, rahatlamış olurlar. 100 gram papatya çayı 15 lira” diye konuştu.

 

DİŞİOĞLU: LİDERLERİN ATIŞMASI İŞİMİZE YARADI

Aktar Mehmet Dişioğlu da bitkisel çayların gündeme gelmesinden memnun.

“Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal ürünler üzerinden birbiriyle atışması bizim işimize yarıyor” diyen Dişioğlu, şunları söyledi:

“İnsanlar papatya çayını merak ediyor, gelip alıyorlar. Papatya çayının sinir, stres ve sakinleştirici bir rolü var. Papatya çayı bağırsak ve midede oluşan kramplara da iyi geliyor. Papatya çayı vücuda çok faydalı doğal bir ürün. Rezene çayını da soran oluyor. Yemeklerden sonra bir bardak bu bitkisel çayların tüketilmesi önemlidir. Bu çayların rahatlayıcı özelliği var. Doğal çaylar vücuda zindelik ve ferahlık verir”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu