GÜNDEM

Siyer yarışmasına yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek olan Siyer Yarışması’na binlerce kişi başvurdu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışması, ; bu yıl 13 Şubat 2022 tarihinde düzenlenecek. Yarışmanın başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek. “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması’nın bu yıl 11’incisi düzenlenecek.

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Halil Göven, ; gençlerin rol model olarak Peygamber Efendimizi örnek almaları gerektiğini belirtti.

“O’nu Oku, O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenecek olan Siyer Yarışması’na yaklaşık 17 bin kişinin başvurduğunu ifade eden Göven, yarışma ile ilgili konuştu.

“SİYER YARIŞMASINA BAŞVURU 17 BİN CİVARINDADIR”

Siyer Yarışması’na katılmaları için Şanlıurfa halkını çağrıda bulunan Göven, ; “Anne babalardan, çocuklarını Siyer Yarışması’na kayıt ettirmelerini istiyoruz. Peygamberler Şehri Şanlıurfa’nın halkına sesleniyorum. ‘Halkımız; kendilerini ve çocuklarını Siyer Yarışması’na kaydetsinler. Siyerin okunmasına vesile olsunlar.’ Siyer Yarışması yapmamızdaki amacımız; Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve örnek alınmasıdır.  Gençliğin, Peygamber Efendimiz’i rol model ve örnek almaları gerekiyor. Başvuru sayısı 17 bin civarında olması, ; Şanlıurfa nüfusuna göre çok düşüktür. Sınava bir ay kadar zaman var, inşallah yarışmaya başvurular artar” dedi.

“KAYIT SAYISINA GÖRE KAÇ OKULDA SINAV YAPILACAĞINI BELİRLEYECEĞİZ”

Salgından sonra Siyer Yarışması’na yoğunluğun artığını ifade eden Göven, ; “Pandemiden sonra yapılacak Siyer Yarışması baya ilgi gördü. Sınav tarihi 13 Şubat 2022’dir. Sınava yaklaşık 1,5 ay var. Kayıt süresi 31 Ocak 2022’de sona erecek. Başvuruların artacağını bekliyoruz. Kayıt sayısına göre kaç okulda sınav yapılacağını belirleyeceğiz” ifadesini kullandı.

“URFALI HEMŞERİLERİMİZİ SİYER SINAVINA KATKI SAĞLAMALARINI ÖNERİYORUZ”

Şanlıurfalılardan hem kendilerini hem de çocuklarını Siyer Yarışması’na kaydetmelerini isteyen Göven, “Hedefimiz; Peygamber Efendimiz’in hayatının okunması ve örnek alınmasıdır. Urfalı hemşehrilerimizden isteğimiz; özellikle kendilerini ve çocuklarını siyer sınavına kayıt etmelerini ve teşvik etmelerini istiyoruz. Sınavın ödüllü olmasından dolayı çocukların da kaydolmalarını istiyoruz. Kitabı 6-7 hatta 10 defa okuyanlar var. Bu durum çok güzel bir katkı ve çalışmadır. Çocuklarımızın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmelerine ve akıllarında kalmasına vesile oluyor. Neredeyse kitabı ezberleyecek duruma geliyorlar. Bu vesileyle tekrar Urfalı hemşerilerimizi siyer sınavına katkı sağlamalarını ve katılmalarını öneriyor, çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu