GenelGÜNDEMURFA YEREL HABERLER
TOKİ 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE HALFETİ’DE KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI
Şanlıurfa genelinde binlerce konut için hak sahipleri belirlenirken, Halfeti’de 400 sosyal konutun sahipleri kura ile netleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğinde hayata geçirilen 500 bin sosyal konut projesi kapsamında Şanlıurfa’da kura süreci tamamlandı. Proje doğrultusunda kent genelinde inşa edilmesi planlanan 13 bin 790 konutun hak sahipleri, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.
Bu çerçevede Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi için ayrılan 400 sosyal konutun hak sahipleri de yapılan kura çekimiyle açıklandı. Noter gözetiminde gerçekleştirilen çekilişle isimleri belirlenen vatandaşlar, ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.
Yetkililer, sosyal konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla konut sahibi yapılmasının hedeflendiğini vurguladı.




