GenelGÜNDEMTARIM

TÜRKİYE İLE SURİYE TARIMDA ORTAK EYLEM PLANI İMZALADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Suriye Tarım ve Tarım Reformu Bakanı Amjad Badr, Şam’da tarımsal iş birliğini geliştirmek için tarihi bir protokole imza attı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye’nin başkenti Şam’da mevkidaşı Suriye Tarım ve Tarım Reformu Bakanı Amjad Badr ile tarım alanında kapsamlı bir Ortak Eylem Planı imzaladıklarını duyurdu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, “Ortak hedefimiz; üretimde bereketi artırmak, tarımsal alanda güçlü adımlar atmak ve ilişkilerimizi karşılıklı fayda temelinde daha da ileriye taşımaktır. Tarım diplomasisinin sunduğu imkânlarla, dostluk ve iş birliğimizi geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Yumaklı, imzalanan protokolün yalnızca iki ülke arasında tarımsal iş birliği değil, aynı zamanda bölgesel barış ve kalkınma açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla tarımda bölgesel kalkınmanın öncülüğünü üstleniyoruz. Ortak Eylem Planı, iki ülke arasında stratejik ortaklık adına tarihi bir adımdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.