GÜNDEM

Urfa dahil 21 ilde operasyonlarda en az 110 gözaltı

Diyarbakır merkezli yürütülen ve Şanlıurfa’nın da dahil olduğu 21 ilde düzenelenen operasyonda aralarında siyasetçi, avukat, sanatçı ve gazetecilerin de olduğu en az 110 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Diayrbakır merkezli 21 ilde terör örgütü KCK/PKK faaliyetlerine yönelik bir operasyon düzenlendi.

Aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu kentlerde düzenlenen operasyonlarda en az 110 kişi gözaltına alındı.

SİVEREK’TE EN AZ 4 GÖZALTI VAR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Metin Özbadem’in yanı sıra siyasetçi Halil Delen, Havva Bildik, Habat Mimkara gözaltına alınırken, Urfa merkez ile Viranşehir ve Suruç ilçelerinde de yapılan operasyonlarda aralarında avukat ve siyasetçilerin olduğu birçok kişi gözaltına alındı.

URFA BAROSU: 24 SAAT SÜRE İLE GÖRÜŞ YASAĞI GETİRİLMİŞTİR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Başkanlığı, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sabah saatlerinde Baromuz üyesi Av. Metin Özbadem’in de aralarında bulunduğu birçok avukat, gazeteci ve insan hakları savunucularının hakkında yakalama ve gözaltı işlemleri uygulanmıştır.

Gözaltına alınan kişiler hakkında 24 saat süre ile avukat görüş yasağı getirilmiştir. Avukat görüş yasağı, örgürlük ve gübenlik hakkı ihlalidir.

Kişinin hakkındaki suçlamanın niteliği ve sebebi hakkında en kısa sürede haberdar edilmesi adil bir yargılamanın gereği olup; yürütülen soruşturma hakkında kısıtlama kararı ve avukat görüş yasağının getirilmesi ile avukatların soruşturma dosyasına erişimi ve dosya hakkında bilgi sahibi olması engellenmektedir”.

HDP’Lİ ÖCALAN: GÖZALTI VE SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARI VAR

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da sosyal medya hesabında yaptığı Kürtçe bir paylaşımda operasyonlara tepki gösterdi. HDP’li Öcalan açıklamasında, “Birçok kentte gözaltı ve siyasi soykırım operasyonları var. Kürt gazeteci, avukat, sanatçı ve siyasetçiler… Halkımız bu saldırılara karşı birlik içinde olmalı. Elbette özgür basını susturamayacaklar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu