Genel

Urfa dahil 3 ilde operasyon: 20 gözaltı

Esnafı tehdit ederek haraç isteyip, vermeyenlerin iş yerlerini kurşunlayan suç örgütüne yönelik Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 3 ilde düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Keçiören’de esnaftan tehditle haraç topladığı belirlenen suç örgütü ile ilgili çalışma başlattı. Aylarca süren teknik ve fiziki takip sonucu suç örgütü üyelerinin, bölgedeki esnafı tehdit ederek haraç istediği ve vermeyenleri darp ettikleri belirlendi. Ayrıca çete üyelerinin taksi durakları olmak üzere iş yerlerini kurşunladığı tespit edildi. Üyelerin adreslerini belirleyen polis, Ankara, Şanlıurfa ve Yozgat’ta şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. 20 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 11 tabanca, 5 tüfek ve 246 fişek ele geçirildi.

Bu arada soruşturma kapsamında tespit edilen şüphelilerden birisinin cezaevinde olduğu öğrenilirken, adreslerinde bulunamayan firari 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu