GenelGÜNDEM

ESK, SATILAMAYAN KURBANLIKLARI ÜRETİCİDEN ALACAK

Kurban Bayramı’nda pazarda satılamayan hayvanlar Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak; amaç hem üreticiyi korumak hem de et piyasasını dengelemek.

Et ve Süt Kurumu (ESK), yaklaşan Kurban Bayramı kapsamında önemli bir destek programını hayata geçiriyor. Bayram süresince pazarda satılamayan kurbanlık hayvanlar, üreticilerin mağdur olmaması için ESK tarafından satın alınacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uygulamanın temel amacının yetiştiricilerin ekonomik zarar görmesini önlemek ve kırmızı et piyasasındaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek olduğunu belirtti. Yumaklı, alım fiyatlarının üretim maliyetleri dikkate alınarak belirleneceğini ve bu sayede üreticilerin emeğinin karşılıksız kalmayacağını ifade etti.

Uygulama kapsamında üreticiler, satılamayan kurbanlıklarını en yakın kesimhaneye götürerek kestirme imkânı bulacak. Kesilen hayvanlar ESK tarafından değerlendirilecek ve piyasaya kazandırılacak. Bu sayede hem satılamayan kurbanlıklar ekonomiye kazandırılmış olacak hem de et arzında süreklilik sağlanarak fiyatların yükselmesi önlenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu’nun koordinasyonunda yürütülecek bu sistemin, hem üreticilere doğrudan destek olması hem de tüketiciye daha dengeli fiyatlarla kırmızı et ulaşmasını sağlaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.