SAĞLIK

Urfa’da Turkovac aşısının ilk dozu yapıldı

Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı Turkovac’ın Faz-3 çalışması Şanlıurfa’da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı.

Yerli aşı Turkovac’ın Faz-3 çalışması Şanlıurfa’da start aldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan çalışma kapsamında Şanlıurfa’da gönüllü ilk kişiye yerli aşı Turkovac’ın ilk dozu yaptı.  Hastanenin aşılama biriminde oluşturulan Turkovac aşı odalarında aşı çalışmaları başladı.

Şanlıurfa’da yerli aşı yapılan ilk gönüllü bu çalışmaya katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Çevremdeki insanlara örnek olmak için yerli aşının Faz-3 çalışmasına dahil oldum” dedi.

KAYA: “FAZ-3 ÇALIŞMASI BAŞLADI”

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Caner Kaya, koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmalarına başladıklarını belirtti. Bu süreç zarfında Sağlık Bakanlığı’nın yerli aşı Turkovac’ın üretimi için harekete geçtiğini aktaran Kaya, “Bu aşının Faz-3 ayağına da hastanemizde oluşturduğumuz birimimizde başladık. İnşallah bu aşı tüm dünyayı etkisi altına alan salgına karşı önemli bir silah olacaktır” ifadelerini kullandı.

HOCANLI: “GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYORUZ”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İclal Hocanlı da bu çalışmadaki amacın inaktif olan aşının etkinliği göstermek olduğunu ifade etti. Tüm gönüllüleri Faz-3 çalışmasına katılmak üzere beklediklerini ifade eden Hocanlı, “Bu çalışmada 18-59 yaş arası olan Kovid-19 geçirmeyen ve daha öncesinden iki doz Sinovac aşısını yapmış olan gönüllüleri alacağız. Ağır karaciğer ve böbrek hastalığı olmayan tüm gönüllüleri bu aşıyı yaptırmak üzere çalışmamıza dahil etmek istiyoruz” dedi.

Gönüllü olan vatandaşlar hastanedeki Faz-3 çalışmasına katılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu