GÜNDEM

Yanmaz’dan erken seçim çağrısı

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, muhalefet liderlerinin erken seçim çağrısına destek vererek, “Erken seçim kaçınılmazdır” dedi.

Saadet Partisi il Başkanı Niyazi Yanmaz, il başkan yardımcıları Av. Kasım Karadaş ve Enes Bakırcı ile birlikte Gazete İpekyol ve Ajans Urfa’yı ziyaret etti. İmtiyaz Sahibi Mustafa Arısüt ile görüşen Yanmaz, gündemle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

YANMAZ: “HALKIN EN BÜYÜK PROBLEMİ GEÇİM”

Yanmaz, burada yaptığı açıklamada, Saadet Partisi’nin yaptığı çalışmalardan bahsederek, “Esnaf kongresi, işçi kongresi, şimdide gençlik kongresini yapıyoruz. Halkın en büyük problemi geçim. Son zamanlarda intiharların en büyük nedenlerinden biri de geçim sıkıntısının olması. Çünkü geçimde ciddi anlamda bir problem var. İşsizlik hat safhada zaman zaman küçücük bir yere alım olduğunda binlerce müracaat oluyor. Aynı şekilde hayat çok pahalı, zengin daha zengin ve fakir daha fakir oldu. Aradaki fark açıldı. Onların derdiyle dertlenmek, onların dertlerini dile getirmek için Saadet Partisi olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Türkiye’de sönük işlemlerle farklı bir dezenformasyon üretiliyor. Gündem değişsin diyoruz, farklı konular gündeme gelsin diyoruz yani insanlık fazla gündeme gelmiyor. Bu bağlamda biz toplumun içerisinde bire bir iç içeyiz” dedi.

“EKONOMİ ÇOK ETKİLENDİ”

Pandemi sürecinde ekonominin çok fazla etkilendiğini de sözlerine ekleyen Yanmaz, “Zaten ekonomi çöküş içerisindeydi, bu pandemiden dolayı esnaf, işçi, çiftçi çok zor duruma düştü. Çiftçi kardeşlerimizle konuşuyoruz ve gübrede yüzde 200 gibi bir artışın olduğunu dile getiriyorlar. Bayram öncesi bayramı da içine alan bir kapanma oldu. Bu kapanma esnasında esnaf bayramlıklar getirmiş ama satışını yapamadı. Ülkenin sıkıntılarını dile getirmek için çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Ülkenin dertlerini gündeme getirip düzenlemeler getirilmeli” diye ifade etti.

“SEÇİM KAÇINILMAZ”

Yanmaz, ülkenin içinde bulunduğu durumun adalet, ekonomik, sosyal açıdan, dış politika açısından çok sıkıntılı bir durum olduğunu sözlerine ekleyerek, “Tayyip Bey’in 2002 yılında yola çıktığı arkadaşlarından hemen hemen kimse yanında kalmadı. Şimdi kalan U 16 takımıyla oynuyor. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle de tek kişilik bir sistem oldu. Bu şekilde gitmiyoruz, ülke için zor bir durum yaşıyoruz, seçim olması kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

Yanmaz, daha sonra Necmettin Erbakan’ın “Davam” isimli kitabını Arısüt’e hediye etti. Ziyaret, toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu