Genel

Hem iş öğreniyorlar hem ailelerine destek oluyorlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’nde kadınlar aldıkları kurslarla kısa sürede iş hayatına atılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’ndeki atölyelerde bir araya gelen kadınlar, hayal güçlerini, el becerilerini ve grup çalışması yeteneklerini sergiliyor. Atölyelerde bilgi ve deneyimi artıran kadınlar ileride kendi iş yerlerini de açarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

11 Nisan Kadın Kültür Eğitim Merkezi’nde örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak çeşitli oyuncaklar yapma sanatı olan ‘amigurumi’, ebru, tefsir, hat, gümüş ve tasarım, Kuran-ı Kerim ve Arapça olmak üzere 8 başlıkta eğitim veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Daire Başkanlığı’nda Külliye Birim Sorumlusu Tuğba Tel, 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’nde kadın kursiyerlere verilen eğitimleri Bizim Haber Ajansı’na (BİHA) anlattı.

Her bir kursta yaklaşık 20 kursiyerin eğitim gördüğünü belirten Tel, şu bilgileri verdi:

“Yapılan her çalışmalarımız, burada yapıldığı zaman bizim birimde satışa sunuluyor, ; gelen müşteriler bunları kendi ücretleriyle satın alıyorlar. Onun dışında amigurumi el sanatları kursu var, ; bizim kursiyer öğrencilerimiz bebekleri yaptıkları zaman bunlar vitrinlere konularak satışa sunuluyor. Hem kadınlarımız bilgi sahibi oluyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.”

TEL: “1 – 1,5 AYDA PROFESYONEL OLUYORLAR”

Kursiyer öğrencilerin en az 2 hafta içerisinde işlerini kavrayabildiklerini belirten Tel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Belli bir zaman aşımı yok ama 2 hafta gibi bir süreçte öğreniyorlar. O işi kavrama anlamında profesyonel olma açısından ; 1 ya da 1,5 ay gibi bir zaman alıyor. Ürünleri kendileri de satışa sunabiliyor. Yaptıkları ürünlerden ipler kalıyor, o iplerden kendi yaptıkları ürünleri yapıp dışarıya satış yapabiliyor.”

“AYAKLARINIZIN ÜSTÜNDE DURUN”

Tuğba Tel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayarak kadınlara şu mesajı verdi:

“Kadınlarımızla özel çalışmalar yapıyoruz ve kadınlarımızın daha dik ayakta durabilmesini, ; daha sağlam kazançlar elde edebilmesi için katkılar sunuyoruz. Ben şuna inanıyorum ki tüm kadınlarımız isterse her şeyi başarabileceklerdir. Kadınlarımıza hep şunu söylüyorum; hiç bir zaman yapamam, edemem, başaramam demeyin. Kurslarımıza gelin ve kendi ayaklarınızın üstünde durun hiç kimseye muhtaç olmadan kendi başarınızı kazanın”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu