EĞİTİMGenelGÜNDEM

ÖĞRETMENLERİN TERCİH ETMEDİĞİ 12 İL BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı, iller arası yer değişikliklerinde öğretmenlerin en az rağbet gösterdiği illeri açıkladı. Listede doğu illerinin yanı sıra İstanbul ve Şanlıurfa da yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), iller arası yer değişikliği işlemlerinde öğretmenlerin en az tercih ettiği 12 ili açıkladı. Doğu ve Güneydoğu illerinin yanı sıra İstanbul gibi büyük bir metropol de listede bulunuyor. Şanlıurfa ise dikkat çeken illerden biri olarak öne çıktı.

Bakanlık, öğretmen açığını kapatmak amacıyla bu iller için kolaylaştırıcı adımlar atıyor. Normalde iller arası tayin talebinde öğretmenlerin görev yaptıkları ilde en az 3 yıl bulunma şartı aranırken, bu 12 il için süre şartı kaldırıldı. Böylece öğretmenlerin söz konusu illere atanması teşvik edilecek.

Şanlıurfa’nın da yer aldığı listenin oluşmasında, sosyo-ekonomik koşullar, yaşam standartları ve çalışma ortamının etkili olduğu düşünülüyor.

TAYİNDE EN AZ TERCİH EDİLEN 12 İL:

  • Ağrı

  • Ardahan

  • Bitlis

  • Hakkâri

  • Iğdır

  • İstanbul

  • Kars

  • Muş

  • Siirt

  • Şanlıurfa

  • Şırnak

  • Van

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.