ŞANLIURFA’DA 31 TEMMUZ’DA GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
DEDAŞ, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 31 Temmuz Çarşamba günü Şanlıurfa’nın birçok ilçesinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), 31 Temmuz Çarşamba günü Şanlıurfa genelinde birçok ilçede planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacağını açıkladı. Yapılacak bakım çalışmaları kapsamında bazı mahallelerde sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kesintiler uygulanacak.
Kesintiden etkilenecek ilçeler ve saat aralıkları şu şekilde:
AKÇAKALE:
Aydınlı, Ayranlı ve Uğurtaş mahallelerinde 09:00–18:00 saatleri arasında seviye bakım çalışması yapılacak.
BİRECİK:
Yaklaşık 60 mahallede 10:00–15:00 arasında OSOS (uzaktan sayaç okuma sistemi) çalışması yapılacağından kesinti uygulanacak. Etkilenecek mahalleler arasında Altınova, Cumhuriyet, Sekili, Yaylacık, Ziyaret, Özveren gibi yerler bulunuyor.
BOZOVA:
Altınlı, Argıncık, Soğukkuyu, Üçdirek gibi bölgelerde 08:30–17:30 saatleri arasında hat bakım çalışması nedeniyle kesinti olacak.
CEYLANPINAR:
Yenişehir bölgesinde 08:00–18:00 saatleri arasında seviye bakım yapılacak.
EYYÜBİYE:
Kırkmağara mahallesinde 10:00–15:00 saatleri arasında OSOS çalışması uygulanacak.
HALFETİ:
Argıl mahallesinde 09:00–18:00 saatleri arasında müteahhit tadilat çalışması nedeniyle kesinti yaşanacak.
HALİLİYE:
Büyükmirdesi, Konak, Uluhan gibi mahallelerde 08:00–17:30 arasında OG (orta gerilim) hat bakım çalışması yapılacak.
HARRAN:
Avlak, Balkır, Gazlıkuyu, Yaygılı ve çevresindeki mahallelerde 08:30–18:30 arasında OG hat bakımı gerçekleştirilecek.
HİLVAN:
Hosın bölgesinde 08:30–17:30 saatleri arasında alçak gerilim hat bakım çalışması yapılacak.
KARAKÖPRÜ:
Esentepe mahallesinde 09:00–18:00 saatleri arasında müteahhit tadilat çalışması kapsamında kesinti uygulanacak.
SİVEREK:
Batı, Karakeçi, Keş ve Sarıören gibi mahallelerde 08:30–17:30 arasında seviye bakım yapılacak.
SURUÇ:
Yönlü bölgesinde 08:00–14:00 saatleri arasında trafo postası bakımı gerçekleştirilecek.
VİRANŞEHİR:
Adaköy, Burç, Yukarışölenli ve çevresindeki mahallelerde 09:00–18:00 saatleri arasında müteahhit çalışması yapılacak.
DEDAŞ yetkilileri, çalışmanın vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz enerji alabilmesi için yapıldığını vurgularken, planlı kesintilere karşı gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulundu.




