3. SAYFAGenelGÜNDEMTARIM

ŞANLIURFALI ÇİFTÇİLERE HASAT UYARISI: TARLALAR DENETLENECEK

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasat döneminde dane ve sap kayıplarının önlenmesi amacıyla tarla kontrolleri yapılacağını duyurarak biçerdöver sahipleri ve üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı hasat sezonu öncesinde çiftçilere ve biçerdöver sahiplerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Müdürlük tarafından yapılan duyuruda, hububat ve diğer ürünlerin hasadı sırasında oluşabilecek dane, sap kaybı ve ürün zararlarının önlenmesi amacıyla tarla kontrollerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da teknik personeller tarafından sahada denetim yapılacağı ifade edilirken, biçerdöver sahipleri ve üreticilerin uyması gereken kurallar sıralandı.

Yetkililer, biçerdöverlerin hasat öncesinde bakım ve ayarlarının eksiksiz yapılması gerektiğini vurgularken, operatör belgesi bulunmayan kişilerin biçerdöver kullanmasının yasak olduğunu belirtti.

Hasat sırasında ürün sahiplerinin tarlada bulunarak kayıpları kontrol etmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, kurallara uymayan operatörlerin İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirilmesi istendi.

Ayrıca ürünlerin hasat olgunluğuna ulaşmadan biçilmemesi, çiğ kalkmadan hasada başlanmaması ve yangın riskine karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Biçerdöverlerin ürünün durumuna göre uygun hızda çalıştırılması, her tarla değişiminde ayarlarının yeniden kontrol edilmesi ve engebeli alanlarda kayıpları azaltacak ekipmanların kullanılması gerektiği belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklamasında, belirtilen kurallara uymayarak ürün kaybına neden olanlar ve görevlilere engel çıkaran kişiler hakkında yasal işlem uygulanacağı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.