SAĞLIK

Viranşehir’de lazer yöntemi ile ilk ameliyat

Viranşehir Devlet Hastanesinde ilk kez lazer yöntemi kullanılarak böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yurt dışından gelen hasta, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ramazan Uğur tarafından ilk kez lazer yöntemi kullanılarak ameliyatla sağlığına kavuştu.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Uğur, daha önce böbrek, üreter ve mesane taşı nedeniyle hastaların il merkezine veya başka merkezlere gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, ; lazer cihazının alınmasıyla bu tür operasyonları Viranşehir’de yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

İlk operasyonda hastanın başarılı şekilde lazer yöntemiyle ameliyat edildiğini ve taşların tamamen temizlendiğini belirten Uğur, şunları söyledi:

“Hastamız Habib Hamcan (47) hasta polikliniğe şiddetli sol yan ağrısı ile başvurdu. Yurt dışında yaşayan, ; yaklaşık bir haftadır ağrılarının devam ettiği öğrenilen hastaya ; böbreğinde taş olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylenmiş. Yapılan tetkiklerinde sol üreter taşı tespit edildii. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra hasta başarılı şekilde lazer yöntemi kullanılarak ; ameliyat edildi ve taşları tamamen temizlendi. Ameliyat sonrası bir gün gözetim altında tutulan hasta bugün taburculuğu yapılacakk. Lazer cihazının hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu